In 2014 hebben we al eens een blog geschreven over de voordelen van WordPress. Inmiddels is het 2017 en zijn er toch wel wat dingen veranderd. Deze blog gaat over de voordelen van WordPress en waarom HET.WORKS bijna altijd met WordPress werkt.

Wat is WordPress?

WordPress is een CMS, een Content Management Systeem. Momenteel is WordPress het meest populaire CMS ter wereld en dat begrijpen wij. WordPress is namelijk een heel prettig CMS. Een CMS is een systeem waarin je de content van jouw website kunt beheren. Hierin kunnen bijvoorbeeld pagina’s worden gewijzigd of blogberichten worden toegevoegd. Het bijzondere aan WordPress is dat het een Open Source systeem is. Dit betekent dat je niet hoeft te betalen voor ontwikkelen van het systeem. WordPress wordt ontwikkeld door iedereen die gecontroleerd zijn bijdrage wil leveren. Zo helpt iedereen om het systeem steeds beter te maken.

WordPress ontwikkelt zich razendsnel

Een groot voordeel van WordPress is dat het zich razendsnel ontwikkelt. Dit heeft mede te maken met het feit dat meer dan 50% van alle websites op WordPress draaien. Toen wij in 2014 een blog hebben  geschreven over WordPress was dit pas 20%. Er werken vele mensen aan de ontwikkeling van WordPress, waardoor dit erg snel gaat. Meestal zijn er zo’n 2 tot 5 grote updates per jaar. Ook na de oplevering van een website installeert HET.WORKS deze nieuwe updates op alle WordPress websites die bij ons in beheer zijn.

Gemakkelijk in gebruik

Een ander groot voordeel is het gebruiksgemak van WordPress. Je hoeft geen developer te zijn om aanpassingen te doen aan een website. Je kunt het dankzij WordPress heel gemakkelijk zelf doen. Wanneer HET.WORKS een website heeft ontwikkeld, betekent dit niet dat wij altijd alle aanpassingen aan de website moeten doorvoeren. Doordat wij met WordPress werken, kunnen onze klanten dit ook heel gemakkelijk zelf.

HET.WORKS en WordPress

Bij HET.WORKS werken wij bijna altijd met WordPress, wanneer wij een website bouwen. HET.WORKS is een echte WordPress specialist. Toen WordPress net bestond, was het vooral bedoeld voor blogs. Dit is inmiddels enorm veranderd. In WordPress kunnen wij dankzij onze kennis en ervaring zeer professionele websites maken. Wij werken nooit met standaard thema’s, omdat wij ervan overtuigd zijn dat een website uniek moet zijn en precies moet aansluiten bij jouw merk. Een thema kan dit niet bieden.

Kortom is WordPress flexibel, gebruiksvriendelijk, maar ook zeer up-to-date. WordPress blijft zichzelf ontwikkelen en staat daarom nooit stil. Ook jouw website profiteert hiervan, want HET.WORKS voert nieuwe updates altijd direct uit. Een ideaal CMS! 

Samen iets moois ontwikkelen?