Mooi Online Website Veenendaal Internet bureau Websites Veenendaal
HETWORKS Website Veenendaal

0318 507 917

menu knop Website Veenendaal

Webapplicatie

Naast een website of een webshop heb je ook nog een applicatie voor het web. De technische uitleg van een webapplicatie is als volgt: “Een webapplicatie is een programma dat draait op een webserver en bestaat uit meerdere scripts. Een dergelijke applicatie kan worden benaderd via de webbrowser.” Hieronder leggen we uit wat het verschil is tussen een applicatie en een website en wat de voordelen van zo’n applicatie voor het web zijn. 

Het verschil tussen een website en een webapplicatie

Er zitten duidelijke verschillen tussen een website en een webapplicatie. Toch is de grens tussen een webapplicatie en een website smal, zeker wanneer de applicatie goed gebouwd is. Om verwarring te voorkomen wordt hier uitgelegd wat het verschil tussen de twee is.

Het grootste verschil zit hem in de functie. Een website wordt gebruikt om de doelgroep van het bedrijf aan te spreken en is een online marketingmiddel. Een applicatie voor het web wordt daarentegen gebruikt om een proces op de juiste manier te laten verlopen. Een website is bedoeld om content op te plaatsen, niet om een proces te ondersteunen of gemakkelijker te maken. Daar is een applicatie voor het web wel voor bedoeld.

Voordelen van een webapplicatie

Vaak wordt een webapplicatie verward met een website, omdat je hem aan de website kunt koppelen. Een webapplicatie kan processen gemakkelijker maken. Een voorbeeld hiervan is een applicatie die werkbonnen digitaliseert. Alles wat nu nog met de hand wordt geregistreerd, kan ook in een applicatie. Het digitaliseert bijvoorbeeld administratie of registratie. Het belangrijkste voordeel van een applicatie voor het web is dat het erg functioneel is.

Wat doet HETWORKS?

HETWORKS maakt applicaties voor het web in alle soorten en maten. HETWORKS voert uit van strategie, tot ontwerp tot hosting en support. Wij gaan samen met u op zoek naar de doelen die u wenst te bereiken met de webapplicatie. Aan de hand daarvan gaan wij bezig met het ontwerpen van de meest functionele oplossing. Wij bouwen de applicatie en leveren deze af bij de klant. Deze wordt vervolgens door ons gehost en u kunt altijd terecht met vragen en opmerkingen.

Webapplicatie laten ontwikkelen

Wilt u een werkproces optimaliseren? Dan kunt u een applicatie voor het web laten ontwikkelen door HETWORKS. Profiteer van de functionaliteit van een applicatie op het web en bel vandaag nog naar internetbureau HETWORKS. Wij helpen u graag verder, ook wanneer u een website wilt laten bouwen kunt u bij ons terecht. 

Geinteresseerd, vrijblijvend gesprek
Komt u eens langs voor een mooie website?

Wij vinden het gezellig
als u bij ons langs komt!

Of u nu komt voor een kopje koffie, een luisterend oor of voor
een oriënterend gesprek over uw ideeën; welkom bent u altijd.

Webdesign Veenendaal vestiging HETWORKS
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.