Wat is WordPress?

Bijna alle websites die HETWORKS ontwikkelt worden gebouwd op basis van WordPress. WordPress is een open source CMS. CMS staat voor Content Management System oftewel het beheer systeem waarin u uw website kunt bijhouden, pagina’s bijwerken, nieuwsberichten plaatsen etc. Open source wil zeggen dat dit software vrij beschikbaar is, er hoeft niet te worden betaald voor ontwikkelkosten. WordPress wordt ontwikkeld door een basisgroep van ontwikkelaars vanuit het bedrijf Automattic en iedereen die dat wil kan op een gecontroleerde manier bijdragen aan de verbetering van dit CMS. WordPress is wereldwijd het meest gebruikte CMS, ongeveer 20% van alle websites wereldwijd draait op basis van dit CMS. Dat zegt wel iets over de betrouwbaarheid, stabiliteit en veiligheid van het systeem.

Bestaan 10 jaar

WordPress bestaat inmiddels ruim 10 jaar. In eerste instantie was het vooral bedoeld als een systeem waar eenvoudig blogging websites mee konden worden gebouwd. De laatste 3 jaar is het een volwaardig CMS dat voor bijna elke website geschikt is. Het argument dat het alleen geschikt is voor blogs, dat door sommige van onze conculega’s nog wel eens wordt gebruikt, is zeker niet meer valide. Kijkt u eens naar deze site of andere sites uit onze portfolio, dat zijn zeker geen eenvoudige blogging websites.

Wordt het regelmatig geupdate?

Wordt het regelmatig geupdate? Er komt ongeveer twee keer per jaar een major update uit. Tussendoor komen kleinere updates uit die vaak bestaan uit bugfixes of veiligheidsissues. Deze tussentijdse updates worden door HETWORKS meestal dezelfde dag nog uitgevoerd op de websites van onze klanten. Ook de grotere updates worden vaak binnen een week doorgevoerd. WordPress heeft het update proces goed verzorgd waardoor een update geen zorgwekkend proces is. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Joomla CMS, waarbij een update naar een volgende versie vaak als project moet worden opgepakt met alle kosten die daar vervolgens bijkomen.

Flexibel

Een groot voordeel van WordPress is de flexibiliteit. Er zijn vele plugins beschikbaar die veel extra functionaliteit toevoegen aan het CMS, op dit moment zo’n 28.000! HETWORKS kiest de te gebruiken plugins zorgvuldig uit. Is er geen goede plugin beschikbaar dan heeft HETWORKS de kennis en ervaring in huis om zelf een plugin te ontwikkelen. Meestal gebeurt dat specifiek voor een project en wordt de gebouwde plugin niet aan de WordPress gemeenschap aangeboden.

De kwaliteit

Omdat iedereen een plugin kan ontwikkelen en aanbieden heeft niet elke plugin de gewenste kwaliteit. Er zijn mensen die beweren dat WordPress onveilig is. Wij durven het tegendeel te beweren. Kwetsbaarheden worden snel opgelost. De vermeende onveiligheid zit hem meestal in het gebruik van onbetrouwbare plugins of in het niet updaten van WordPress zelf of van de gebruikte plugins of door het overtreden van andere basis zaken zoals het gebruik van goede wachtwoorden.

 

WordPress heeft ook nog wel eens een slechte naam omdat er zoveel mogelijkheden zijn dat iedereen een website kan maken. Er wordt dan gebruik gemaakt van standaard thema’s waarvan er ook vele beschikbaar zijn. HETWORKS heeft de filosofie dat een website precies moet aansluiten bij u en uw organisatie. Daarom gaan wij met u in overleg en komen dan gezamenlijk tot een website ontwerp. Hiervan wordt door onze technische mensen vervolgens een perfect functionerende website gebouwd. Ook na oplevering kunnen wij u ondersteuning garanderen.

 

HETWORKS stopt niet na oplevering van uw website. Wij blijven de website beheer onderhouden. Wij zorgen er voor dat deze veilig blijft en we maken regelmatige backups. Als er updates zijn van WordPress of van gebruikte plugins dan worden die door ons geïnstalleerd waarbij de werking van alle functionaliteit op uw website wordt gegarandeerd.

Daarom gebruikt HETWORKS uit volle overtuiging WordPress voor haar websites en de meeste webshops. En durven wij ons dé specialist op dit gebied en de WordPress ontwikkelaar in Veenendaal te noemen.

 

Samen iets moois ontwikkelen?