De vraag naar webapplicaties neemt in rap tempo toe. Wij van HET.WORKS leggen graag uit wat de meerwaarde van een webapplicatie voor jouw bedrijf kan zijn. Want wat is nou precies het verschil tussen een website en een webapplicatie?

Een webapplicatie laten ontwikkelen?

Digitaliseren, dat is eigenlijk het toverwoord bij webapplicaties. Een website van een bedrijf is vooral gericht op het overbrengen van informatie. De betreffende eigenaar wil graag laten zien welke diensten er verleend worden en onder welke contactgegevens het bedrijf bereikbaar is. 

Een webapplicatie is weliswaar ook online te vinden, maar interactie staat duidelijk voorop. Gebruikers kunnen een webapplicatie – bijvoorbeeld door middel van een app op de  smartphone – benaderen en er vervolgens content aan toevoegen. Het kan worden ingezet om te automatiseren of om een proces in een bedrijf te vergemakkelijken. 

Een slimme rattenval

Neem bijvoorbeeld een rattenval. Als ongediertebestrijder moet je ervoor zorgen dat de vallen regelmatig worden gecheckt. Maar als er meer dan 50 in en rond een groot gebouw staan is dat erg veel werk. Alleen al qua papierwerk is het inefficiënt. Wij hebben dit voorbeeld bij de hand gehad en alle vallen voorzien van een ‘digitaal signaal’: op het moment dat er een rat in een val loopt, wordt dat zichtbaar in de door ons gebouwde webapplicatie. Slim, maar vooral ook erg handig en véél efficiënter!

Meestal functioneren webapplicaties in een gesloten omgeving. Mensen die er gebruik van willen maken, kunnen via inloggegevens de applicatie benaderen. 

De bouw van een eigen webapplicatie biedt je veel mogelijkheden. Als eigenaar van de applicatie heb je complete regie. Je hebt bijvoorbeeld zeggenschap over wie gebruik mogen maken van de webapplicatie, wat de betreffende gebruikers te zien krijgen en wat ze toe mogen voegen. Het wordt dus vaak ingezet als oplossing om processen te versnellen of gegevens te delen.

Daarnaast is een webapplicatie erg goed schaalbaar. Zo kun je starten met een basis applicatie die precies doet wat hij moet doen en later uitbouwen tot een systeem waarin al je medewerkers altijd aan het werk zijn.

Een webapplicatie laten ontwikkelen?

Samen iets moois ontwikkelen?