Betalen naar gebruik en niet naar bezit. Het is een tendens die je overal terugziet in onze maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van de deelauto of het huren van een cv-ketel inclusief onderhoudscontract. Deze manier van gebruik komt uit de IT. ‘Software as a Service’ (SaaS) is de algemeen geaccepteerde term hiervoor. Wat kun je met SaaS-oplossingen?

Een eigen SaaS-oplossing laten ontwikkelen?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om te betalen voor SaaS. Daarmee worden de ondernemers geen eigenaar van systemen, maar krijgen ze toegang tot een softwarepakket van de softwareleverancier, dat in de cloud staat. Het is in feite een abonnementsvorm die je kunt afnemen.

De voordelen van SaaS

Dat levert diverse voordelen op. Zorgen over bijvoorbeeld het uitvoeren van noodzakelijke updates en de beveiliging van de software zijn er niet. Dat komt op het bordje van de softwareleverancier terecht. De leverancier zorgt ook voor een helpdesk, die je in geval van storingen kunt raadplegen.

Daarnaast zijn er nog tal van andere voordelen te bedenken. Bij SaaS betaal je naar gebruik voor de software. Je hoeft dus niet zelf te investeren in hoge licentiekosten voor software, waarvan je sommige functionaliteiten vaak niet eens gebruikt. Dat levert gelijk nog een voordeel op. SaaS is flexibel. Heb je meer capaciteit nodig, dan kun je je abonnement uitbreiden.

Op het gebied van SaaS kan HET.WORKS je volledig van dienst zijn. We adviseren je graag over alle mogelijkheden. Maar ook op andere vlakken kunnen we jou van dienst zijn. Wie weet heb je wel een idee voor de ontwikkeling van software, die je als SaaS-oplossing kunt verkopen? Ook dan gaan onze programmeurs graag met jou om de tafel.

Een eigen SaaS-oplossing laten ontwikkelen?

Samen iets moois ontwikkelen?