Een veel gebruikte term bij developers. “Wat ik aan het doen ben? Ik ben een API aan het ontwikkelen.” Een wat? Juist in een wereld waar steeds meer geld wordt verdiend met data, is enige kennis van API’s onontbeerlijk. HET.WORKS helpt je graag op weg.

Wil je een API laten ontwikkelen?

Het kan zijn dat je er nog nooit van gehoord hebt, maar de API is niet meer weg te denken uit onze economie. API is de afkorting van Application Programming Interface. Met andere woorden: het is een set van programmeertaal en protocollen waarmee data uitgewisseld kan worden tussen applicaties (webapplicaties of mobiele apps), websites en softwaresystemen. Met API-koppelingen worden verschillende systemen dus met elkaar verbonden.

Hoe werkt een API?

Neem Google Maps, dat API’s beschikbaar stelt om aan locatiebepaling te doen. Andere partijen kunnen daar gebruik van maken. Maar Google Maps maakt zelf ook gebruik van de API van Booking.com om de hotels op zijn kaarten te tonen. En dat gaat weer verder. Booking.com gebruikt op zijn beurt weer API’s van Mastercard en PayPal om betalingen af te handelen.

Onze economie draait op API’s, programmeertaal waardoor applicaties met elkaar verbonden worden. En juist dat kan voor grote én kleine bedrijven interessant zijn. HETWORKS kan voor jou een API ontwikkelen. Dat betekent dat voor jouw bedrijf relevante data beschikbaar kan komen. Jij kunt die data vervolgens inzien, ontsluiten en gebruiken voor je eigen bedrijf. Dat biedt tal van kansen. Denk aan het slim combineren van gegevens, waardoor je beter inzicht krijgt in het gedrag van je klant. Of waarmee je gericht meer traffic kunt genereren naar je webshop. 

Begin je het al een beetje te begrijpen? Kern van het verhaal is dat API’s data genereren, waar je als bedrijf weer je voordeel mee kunt doen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? We helpen je graag met het ontwikkelen van relevante API’s.  

Benieuwd tussen welke systemen wij API-koppeling kunnen realiseren? Ga naar onze site waar je jouw koppeling kan vinden.

Wil je een API laten ontwikkelen?

Samen iets moois ontwikkelen?