In deze rubriek stelt HETWORKS haar medewerkers voor. Leer HETWORKS beter kennen! Deze week is Robin aan de beurt. 

Stel jezelf eens voor…

Ik ben Robin, 19 jaar. Ik zit op het Hoornbeeck College en ik ben hier bij HETWORKS begonnen als stagiair. Ik volg een opleiding Media Development en ik specialiseer me hier binnen HETWORKS vooral in grafisch design en front-end development. Inmiddels mag ik mezelf werknemer van HETWORKS noemen want mijn stage heb ik succesvol afgerond en ik heb een contract gekregen.

Wat ben je vandaag aan het doen?

Ik ben vandaag een app voor een klant aan het ontwerpen en ik ben bezig met een website design voor een andere klant.

Maak jij vanaf 0 een website voor een klant?

Ik verwerk de vraag van een klant in een webdesign. Een webdesign bouw ik inderdaad op van 0 tot alles. In sommige gevallen ga ik ze daarna ook nog bouwen, omdat ik ook front-end development doe. Mijn werkzaamheden bij HETWORKS zijn dus behoorlijk afwisselend. 

Je werkt dus inmiddels bij HETWORKS. Wil je nog verder studeren?

Mijn opleiding heb ik inmiddels (dankzij mijn afstudeerstage bij HETWORKS) succesvol afgerond. Ik hoop volgend jaar door te gaan met HBO. Ik wil graag beginnen met de opleiding Communicatie & Multimedia design. Ik zal dan hier bij HETWORKS ook parttime blijven werken als webdesigner en front-end developer.

“Ik voel me wel thuis bij HETWORKS.”

Wat is er zo leuk aan werken bij HETWORKS?

Toen ik hier solliciteerde wist ik natuurlijk niet hoe HETWORKS in elkaar zit, maar in het half jaar dat ik hier stage heb gelopen ben ik erachter gekomen dat HETWORKS een jong, dynamisch bedrijf is. Dat geeft een goede, gezellige sfeer op de werkvloer, maar dat geeft ook een prettige samenwerking. HETWORKS is vrij flexibel, maar ook persoonlijk. Doordat het een klein bedrijf is, blijft het persoonlijk naar elkaar maar ook naar de klant toe. Daar voel ik me wel bij thuis.

Wat vind je zo leuk aan het werk zelf?

Ik vind vooral het totaalplaatje heel leuk. Ik doe zowel ontwerp als development. Ik kom al kijken aan de start van het project, wanneer er nog niks is. Ik begin dan met het ontwerp. Mijn taken gaan dan eigenlijk helemaal door tot op het moment dat de website helemaal gebouwd is. Dus ik heb tijdens het hele project best wel een actieve rol. Dat is leuk en maakt het ook afwisselend. Ik vind het leuk dat ik veel taken heb.

robin interview

Wat heb je geleerd bij HETWORKS?

Best een hele hoop, dus het is wel moeilijk om te zeggen wat ik nou specifiek heb geleerd. Ik denk dat ik vooral op het gebied van omgang met collega’s veel heb geleerd. Het was mijn tweede stage, dus ik ben nog vrij onbekend binnen het bedrijfsleven. Daarnaast heb ik denk ik ook wel mijn creativiteit op het gebied van grafisch ontwerp ontwikkeld. Ik was nog niet zo intensief met grafisch design bezig als hier bij HETWORKS. Daar ben ik wel beter in geworden.

Waar ligt jouw kracht?

Dat vind ik echt een lastige vraag. Het is altijd zo fijn als een ander dat van je zegt. Ik denk dat mijn kracht wel is dat ik vrij flexibel ben. Je kunt mij het ene moment op één klus zetten en op een ander moment op totaal iets anders. Ik kan best wel snel schakelen van het ene naar het andere project. Ik denk dat ik ook wel vrij goed ben in het analyseren van de vraag van de klant. Dus ik weet de vraag van de klant wel goed om te zetten in een product dat helemaal naar wens van de klant is. 

Wat is naar jouw mening het mooiste project van HETWORKS?

Ik heb oprecht niet echt een project wat ik het allermooiste project vind. Er zitten heel veel leuke dingen bij. Maar als ik echt iets moet kiezen, dan ga ik voor Buren Gezocht, omdat ik met dat project wel heel actief bezig ben geweest. Daar heb ik ook met klanten gesproken, het ontwerp heb ik gedaan en de front-end ontwikkeling heb ik gedaan. Ik heb binnen dat project een hele actieve rol gespeeld. Het grootste deel van de functionaliteiten op de website heb ik ook bedacht.

“Ontwerpen en programmeren zou je wel mijn hobby kunnen noemen.”

Waar ben je in je vrije tijd te vinden?

Ik heb niet echt duidelijke hobby’s ofzo. Ik ben in m’n vrije tijd vooral te vinden met m’n vrienden en familie. Maar ik ben in mijn vrije tijd ook nog best wel veel bezig met ontwerpen en programmeren. Dat zou je ook wel een hobby kunnen noemen.

Wat wilde je vroeger als kind worden?

Vrachtwagenchauffeur, omdat m’n vader dat ook is.

Waar droom je van?

Volgens Koen droom ik nog van een Golf GTI, maar dat slaat natuurlijk nergens op. Waar droom ik van? Ik denk van mezelf verder ontwikkelen, maar is dat een droom. Ik weet het niet, ik vind het een lastige vraag.

Samen iets moois ontwikkelen?